Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ...






Ο Πιρέλι, γκόλντεν ριτρίβερ οχτώ μηνών, γεννήθηκε με τρία πόδια γερά και ένα ατροφικό. Ο ομφάλιος λώρος τυλίχτηκε γύρω από το πόδι, εμποδίζοντας έτσι την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό που έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα είναι ότι ο Πιρέλι γεννήθηκε σε κέντρο εκτροφής και εκπαίδευσης σκύλων υπηρεσίας. Οι άνθρωποι του κέντρου αντιμετώπισαν ένα φοβερό δίλημμα: Από τη μια ο Πιρέλι δεν μπορούσε να γίνει σκύλος υπηρεσίας, αφού ο ίδιος, λόγω της αναπηρίας του, ήθελε άλλους να τον φροντίζουν. Από την άλλη δεν το έκανε η καρδιά τους να τον αποχωριστούν.

Η λύση που βρήκαν ήταν και πρωτότυπη και σύμφωνη με την αποστολή τους. Κρατήσουν τον Πιρέλι και του ανέθεσαν τον ρόλο του εκπροσώπου όλων των ανάπηρων και του υποστηρικτή των αρχών της βοήθειας προς όλους τους σωματικά και πνευματικά ανάπηρους.






Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, του εφάρμοσαν ένα τεχνητό πόδι για να μπορεί να περπατά με τα τέσσερα. Η δουλειά του τώρα είναι να επισκέπτεται τα σχολεία και να διαδίδει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας. Δείχνει στους μαθητές ότι ο ίδιος, παρόλο που είναι ανάπηρος, έχει τα ίδια αποθέματα αγάπης όπως και οι αρτιμελείς σκύλοι. Το δίδαγμά του είναι ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να αντιμετωπίζουμε με αγάπη τα παιδιά που είναι διαφορετικά από εμάς.

«Σκεφτείτε πόσα μπορεί να προσφέρει, αν κατορθώσει να κάνει τα παιδιά να σκεφτούν διπλά πριν συμπεριφερθούν άδικα προς άλλα παιδιά που έχουν κάποιο μειονέκτημα», δήλωσε ο υπεύθυνος του κέντρου στο οποίον ανήκει ο Πιρέλι. «Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά», κατέληξε, «είναι ότι, επειδή κάποιος γεννήθηκε με αναπηρία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»ΠΗΓΗhttp://doglovernews.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5890.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου